top of page
הליכים פליליים - מניעה שלישונית

הליכים פליליים - מניעה שלישונית

הקרימינולוגית הראשית לשעבר של הסניגוריה הציבורית, משרד המשפטים

32 שנים של ניסיון בעבודה עם מערכת אכיפת החוק

החטיבה הפלילית עוסקת במניעה שלישונית. כלומר, באוכלוסייה של בני נוער, צעירים ובגירים שכבר הסתבכו עם החוק - עוכבו, נעצרו, נחקרו, הובאו לבית משפט בהליכי מעצר החל משלב החקירה והמעצר דרך הגשת כתב אישום פלילי לבית משפט השלום או המחוזי וכלה בעונש מאסר.

מניעת הישנות של עבריינות וצמצום הפגיעה החוזרת בחברה נעשות על-ידי טיפול ושיקום של עוברי החוק, באמצעות הערכת מסוכנות והערכת צרכים קרימינוגניים-טיפוליים.

 

העוסקים בתחום הפלילי מבינים כי להסתבכות בפלילים יש ערב רב של גורמים פסיכולוגיים, סוציולוגיים, ביולוגיים, המשפיעים על התפתחותו של האדם ועל התנהגותו. לניתוח הגורמים שעמדו בבסיס מעורבותו הפלילית קיימת חשיבות מכרעת לצורך בחינה של מידת האשמה שלו, רמת מסוכנותו וצרכיו הטיפוליים.

 

לעתים קרובות סניגורים פליליים צריכים להתמודד עם חוות דעת של אנשי מקצוע שיש להן השלכות קריטיות על התוצאה המשפטית. חוות דעת פסיכיאטריות, תסקירי שירות המבחן והערכת מסוכנות הינם הדוגמאות הנפוצות למפגש שבין "השפה המשפטית" ל"שפה הטיפולית". סנגור השואף לייצג את לקוחותיו באופן מיטבי נדרש להכיר היטב את שני עולמות התוכן הללו. השילוב בין המומחיות הקרימינולוגית לידע המשפטי יסייע לכם בכל השלבים של ניהול התיק.

החטיבה הפלילית וענייני משפחה? - מניעה שלישונית

באילו מצבים ניתן לקבל את השירות?

  • במקרים בהם האדם שביצע עבירה ו/או בני משפחתו ו/או סניגורו מבקשים לקבל ייעוץ ראשוני, שבו תינתן הערכה ראשונית לגבי רמת המסוכנות והצרכים הטיפוליים.
     

  • במקרים בהם שירות המבחן איננו מעורב עדיין או במקרים בהם צריך חוות דעת נגדית לתסקיר שירות המבחן בהליכי מעצר.
     

  • במקרים בהם נדרשת חוות דעת קרימינולוגית-טיפולית לטיעונים לעונש, כאשר ההמלצה של שירות המבחן לנוער או שירות המבחן למבוגרים איננה מספקת. לעתים המגבלות של העבודה בתוך המערכת משפיעה על ההמלצה. 
     

  • במקרים בהם נדרשת הערכת המסוכנות נגדית להערכת המסוכנות של מב"ן (מרכז בריאות הנפש), של ועדת אלמ"ב (אלימות במשפחה) או וג"ע (וועדת גילוי עריות) בבתי משפט פליליים, בוועדות שחרורים וגם בבתי משפט לענייני משפחה.
     

  • חוות דעת לצורך עריכת משא ומתן עם התביעה / הפרקליטות במסגרת הליך שימוע/ הסדר טיעון.
     

  • חוות דעת המיועדת לגופים שונים, כגון שירות המבחן, משרד הרווחה, משרד הבריאות, משרד המשפטים ומוסד הנשיאות לצורך חנינה, צבא הגנה לישראל, ביטוח לאומי (גם ללא קשר למעורבות בפלילים).
     

  • כתיבת חוות דעת לנפגעי עבירה בהליכים אזרחיים.
     

  • כתיבת חוות דעת לבתי משפט לתעבורה

המרכז פועל בשיתוף פעולה עם מומחים רבים מתחום העבודה הסוציאלית, הקרימינולוגיה, הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה.

bottom of page